el-GRen-GB

 
Wine Essentials - Tasting & Serving - Χανιά
Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Wine Essentials - Tasting & Serving

Τα κρασία της γευστικής δοκιμής είναι μια ευγενική χορηγία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕXOΝTΩΝ

Επαγγελματίες της εστίασης (Ιδιοκτήτες, διευθυντές, προϊστάμενοί, σερβιτόροι και  Bartenders, κ.α.) που επιθυμούν να αποκτήσουν, να επικαιροποιήσουν ή να αναπτύξουν τις γνώσεις πάνω στο κρασί και το σέρβις του.  

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ένα εφ’ όλης της ύλης πρόγραμμα γύρω από το κρασί που θα πρέπει να παρακολουθήσει κάθε επαγγελματίας της εστίασης. Ξεκινώντας από τις βασικές γνώσεις αμπελουργίας και οινολογίας, οι συμμετέχοντες θα γευτούν μία πληθώρα ελληνικών και ξένων ποικιλιών, θα μάθουν τους σωστούς τρόπους σερβιρίσματος του κρασιού, θα συνδέσουν το κρασί με το μενού τους και θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη/ πελάτη.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  • Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία
  • Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
  • Αρχές της γευσιγνωσίας
  • Γευσιγνωσία πληθώρας ποικιλιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Διεθνής ορολογία
  • Service κρασιού
  • Food & Wine Pairing

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Genius in Gastronomy

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Ελευθέριος Χανιαλίδης

Ο Λευτέρης ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001.

Τα τελευταία 7 χρόνια είναι ο επικεφαλής οινοχόος και υπεύθυνος των καταστημάτων Cava Vegera. Είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy αλλα και από το Court Of Master Sommeliers. Αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος. Αυτήν την περίοδο ειναι σπουδαστής του Wine & Sommelier Expert Course της Genius In Gastronomy και προετοιμάζεται για το 3ο επίπεδο του Court of Master Sommeliers (Advanced Sommelier).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 12 ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:00-16:00

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 10:00-16:00

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Hotel Amalia, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΑ&Partners

*Σημείωση:  Τα τμήματα θα είναι 20 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

        

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ.

Για να δείτε όλα τα σεμινάρια του INΣΕΤΕ πατήστε εδώ