el-GRen-GB

Επιστροφή
 
+ + -
ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ - LEAN MANAGEMENT- LEARNING TO SEE WORKSHOP (Κέρκυρα)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016


Κέρκυρα                 22-24 Μαρτίου 2017            Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

 

Lean Management- Learning to See Workshop

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ιδιοκτήτες και στελέχη μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που διαθέτουν τουλάχιστον εγκαταστάσεις με επισιτιστικά τμήματα, τμήμα υποδοχής και τμήμα ορόφων.

 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν μέσα από ένα έντονο διαδραστικό εργαστήρι τη φιλοσοφία και τα εργαλεία της Λιτής Διαχείρισης με στόχο την βελτιστοποίηση των εσωτερικών τους διεργασιών και της συνολικής εικόνας της μονάδας τους στον πελάτη.

H εφαρμογή των βελτιώσεων αρχίζει αμέσως μόλις οι συμμετέχοντες ολοκληρώσουν το workshop. Δεν υπάρχει τίποτα θεωρητικό ή υποθετικό, υλοποιείται μια πραγματική αλλαγή.

Το Learning to see: Be agile and lean workshop είναι μια πρακτική επιλογή ανάμεσα σε επιτυχημένες εταιρίες του ξενοδοχειακού τομέα, με αποδεδειγμένη τη μείωση των αποβλήτων, την αύξηση της αποδοτικότητας, την εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς και την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών.

Agile: Ευέλικτος, ευκίνητος, επιδέξιος, σε εγρήγορση που ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλλαγές

Lean: Lean είναι η διαδικασία περιορισμού της άσκοπης προσπάθειας (waste) με σκοπό τη δημιουργία αξίας (value) για όλους τους συμμετόχους (stakeholders) μίας επιχείρησης

Gemba: Ιαπωνικός όρος, το σημείο δράσης που παράγεται αξία

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Lean Gemba Check up για την κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει, το οποίο θα δοθεί στους συμμετέχοντες σε κατάλληλη στιγμή κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και θα χρησιμοποιηθεί σαν πηγή πληροφοριών/ αναφορών σε ομαδικές και προσωπικές ασκήσεις/ εργασίες

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙA

 1. Customer and business value
 2. PDCA Airplane game
 3. Book a hotel process and SIPOC
 4. Διάγραμμα αιτίου αποτελέσματος & 5 Γιατί
 5. Επίπεδο ικανοποίησης πελάτη - Μοντέλο Κάνο
 6. The hotel Customer journey mapping tool
 7. Supply chain response matrix
 8. The Hotel Lobby case study
 9. Kaizen
 10. 8 types of waste in reservation process & procurement
 11. 5S in Housekeeping & Maintenance
 12. Improving Quality through Value Stream Mapping: A hotel case
 13. Simulation game – LEGO Hotel

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Lean Gemba Audit μετά το σεμινάριο ανά επιχείρηση.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Βικτώρια Τσολίδου

Η κα Βικτώρια Τσολίδου, έχει 15 εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες ναυτιλίας και logistics. Εξειδικεύεται στη Διαχείριση πελατοκεντρικών έργων με σκοπό την αύξηση ικανοποίησης του πελάτη, τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών και την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων, μέσω των τεχνικών της Λιτής Παραγωγής και του Six Sigma. Ειδικεύεται επίσης στο στρατηγικό και τακτικό σχεδιασμό των τμημάτων, τον καθορισμό στόχων, την παρακολούθηση των επιδόσεων με σκοπό την επιχειρησιακή αριστεία.

Είναι ιδρύτρια της Greece Lean Six Sigma από το 2013. Πριν την σταδιοδρομία της στην συμβουλευτική, κατείχε διάφορες θέσεις σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνή επίπεδο σε πολυεθνικό όμιλο, με την πιο πρόσφατη της θέση ως Process Excellence Manager Greece Cluster (Ελλάδας, Βουλγαρίας και Κύπρου). Θητεύει ως Αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας μελών του American Society for Quality (ASQ) .

Έχει συνεργαστεί με τις δομές δια βίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, καθώς και άλλους φορείς όπως το ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ, το ΣΕΒΕ κτλ.

Έχει εργαστεί στο εξωτερικό σε διεθνή έργα και έχει διδάξει από το 2003 στελέχη μεγάλων εταιρειών με πάνω από 3500 ανθρωποώρες στο ενεργητικό της. Τα κύρια αντικείμενα των εκπαιδεύσεων περιλαμβάνουν Lean, Six Sigma, Σχεδιασμός για το Six Sigma, Επιχειρησιακή Αριστεία, Ανάπτυξη Στρατηγικής (Ηοshin Kanri), Διοίκηση έργου, Συστήματα ποιότητας και παραγωγής καθώς και KPIs & scorecards.

Η Βικτώρια είναι πτυχιούχος Ναυτιλιακών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση επιχειρήσεων, στη διδακτική σε εργασιακά περιβάλλοντα, καθώς και στα Συστήματα ποιότητας, Eίναι πιστοποιημένη Lean Six Sigma Μaster Black Belt ( Florida Atlantic University) και Lean Kaizen ( Coach & Trainer), Certified Quality Auditor ( ASQ), ISO 22301 & 9001 Lead Auditor. Παράλληλα είναι κάτοχος πτυχίου διοίκησης έργων (IPMA) & Microsoft Projects 2010 specialist (MCTS). Eίναι διαπιστευμένη ΙΑSSC (Ιnternational Association Lean Six Sigma Certification) accredited trainer για την Ευρώπη και διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 ώρες

 

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ (Το Εργαστήριο απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις)

Επαγγελματίες του τουρισμού που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος: 90€

Επιχειρήσεις Μέλη ΣΕΤΕ: 90€

Επιχειρήσεις Μη Μέλη ΣΕΤΕ:120€

 

Κέρκυρα                   22-24 Μαρτίου 2017           Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώΕπιστροφή